sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

3 vinkkiä KööpenhaminaanTerveisiä Kööpenhaminasta!

Olemme lomailleet täällä kohta viikon verran ja tehneet niitä asioita, joita matkaoppaat ja blogit Köpiksestä hehkuttavat eli syöneet, juoneet ja pyöräilleet. 

Muutama seikka on kuitenkin yllättänyt reissaajat. Niinpä jaan nyt teille, hyvät lukijat, kolme sellaista vinkkiä Kööpenhaminaan, joista olisin itse hyötynyt. 


Kööpenhamina sijaitsee Itämeren, ei Välimeren, rannikolla. Merituuli voi vihmoa pohjoisesta ja vettä sataa kuin saavista. Sellaisena koleana päivänä on ikävä muistella sitä hetkeä, kun päätti ripustaa takkinsa eteisen naulakkoon, sinne lasten takkien viereen, odottamaan kotiinpaluuta. Miettien vielä ääneen, että hei, kesälomallehan sitä ollaan lähdössä! Suosittelen siis lämpimästi pakkaamaan matkalaukkuun suomalaisten kansallisasun eli tuulipuvun myös heinäkuussa.

Iho voi palaa pilviselläkin säällä. Navakka tuuli ja puolipilvinen taivas, eivät tarkoita sitä, että olet auringon UV-säteiltä turvassa. Tämänhän suurin osa ihmisistä varmaan tietääkin, mutta ihan vaan muistutuksena. Kun pyöräilee koko päivän tukka tuulessa hulmuten, ilman aurinkorasvaa, niin illalla sitä voi huomata, kuinka koko porukka on vaihtanut väriä kalvakan valkeasta trendikkääseen ravun punaiseen. Hölvää siis aurinkorasvaa, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

Tanskalaisten kotien avaimet näyttävät hämäävästi pyörän avaimilta. Tämä on erityisen tärkeä huomio, mikäli olet vuokrannut airbnb- kämpän ja saanut vain yhden (1) kappaleen avaimia asuntoosi. Pyörän avaimen sinnikäs sovittaminen asunnon oveen saattaa herättää hilpeyttä tanskalaisnaapureissa, mutta ei ole kovinkaan hauskaa samassa kämpässä majoittuvista perheenjäsenistä.

1.kodinavain Suomessa 2. vuokrapyörän avain 3.kodinavain Tanskassa

Tiedoksi siltä varalta, että tämä inhimillinen erehdys sattuu sinunkin kohdallesi, niin tanskalaiskotien ikkunoiden turvalukitukset on  näppärästi avattavissa leipäveitsellä. Murtautuminen on helpompaa, mikäli asuntosi sijaitsee katutasossa.

Lukuunottamatta näitä muutamia pieniä miinuksia, Köpis on oikein mainio lomakohde!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumaat?